Județul Hunedoara va găzdui, în acest an, patru olimpiade naționale, un concurs național și o olimpiadă internațională. Pentru organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va aloca, în ședința de vineri, suma de 100.000 de lei.

Județul Hunedoara a fost desemnat în acest an, de către Ministerul Educaţiei, pentru organizarea și desfășurarea unor olimpiade și concursuri naționale și regionale. Astfel, cei mai buni elevi de clasele V-VI, se vor întrece, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada de Matematică. Între 22 şi 26 aprilie, se va desfăşura Olimpiada la Matematică pentru elevii claselor VII-XII. De asemenea, în aceeaşi perioadă, respectiv 22-26 aprilie, va avea loc Olimpiada Naţională de Limbi Romanice şi Olimpiada Națională de Discipline Economice, urmate, între 16 şi 19 mai, de Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor, iar în intervalul 10 -17 mai, va avea loc Olimpiada Internaţională de Informatică.

La aceste activităţi, se estimează participarea a 1.400 de elevi, însoţiţi de 600 de cadre didactice, număr dublat de părinții care își însoțesc copiii la aceste evenimente de anvergură.