Ministrul Tineretului susține că bugetul alocat sportului este cu 95% mai mare. Aflat în viziă în județul HUnedoara, ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, a declarat sâmbătă, la Aninoasa, în Valea Jiului, că bugetul alocat Ministerului Turismului și Sportului în acest an este mai mare cu 95%, ceea ce creează premisele unei „participări corecte” a sportivilor români la Olimpiadă.

„Guvernul României a alocat anul acesta un buget, spunem noi, corespunzător ministerului nostru, poate pentru unii neaşteptat – poate chiar şi pentru mine neaşteptat, dar mă bucur enorm de mult că avem o creştere de peste 95% a bugetului. Acest lucru ne dă încredere că, într-adevăr, în an preolimpic, putem pune bazele unei participări corecte la Olimpiadă şi, de ce nu, sperăm noi, să aducem cât mai multe medalii la această olimpiadă”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

El s-a aflat la Aninoasa pentru a discuta cu autorităţile locale şi judeţene şi pentru a vedea la faţa locului stadiul lucrărilor la Complexul sportiv „Anena”, locul unde îşi desfăşoară activitatea Centrul naţional de pregătire al Federaţiei Române de Tir cu Arcul.