Lansare de carte: Jurnalistul Marian Boboc a scris „Alfabetul reclamelor în presa deveană”

Jurnalistul și scriitorul Marian Boboc a venit, în această seară, în fața publicului din Deva cu un volum inedit intitulat „Alfabetul reclamelor în presa deveană. Viața din spatele reclamelor. Negustori și meseriași”.

Evenimentul editorial a fost organizat de Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, iar volumul a beneficat de susținerea financiară a Consiliului Județean Hunedoara.

Sursa: CJ Hunedoara

Lucrarea documentară conține reproduceri după aproape 1000 de reclame comerciale apărute în presa deveană în perioada interbelică. Reclamele sunt însoțite de informații prețioase despre viața economică, socială și culturală din orașul Deva. O lectură captivantă, minuțios documentată, cu aprecieri și comentarii pertinente din partea autorului, care reușesc să recreeze tabloul Devei interbelice, să reînvie trecutul acestui oraș pe care, astfel, îl vom cunoaște mai bine.

La evenimentul editorial au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și a administratorul public Costel Avram.