În plină criză energetică, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este la limita funcționării. Producția zilnică de cărbune a celor patru mine de cărbune din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este la jumătate față de necesarul zilnic pentru funcționarea termocentralelor.

Circa 2000 de tone de huilă sunt extrase din cele patru unități miniere, cantitatea fiind sufiecientă doar pentru funcționarea unei singure termocentrale. Diferența este asigurată din surse externe.

”Producția zilnică este de 2000 – 2.100 de tone, până la 2.300 de tone. Completăm cu huilă de import și din țară. Avem un contract în derulare cu Balkan Coal, pentru cărbunele din Anina. Consumul termocentralelor depinde cu ce funcționăm. Paroșeniul consumă undeva la 2.000 de tone și Deva, dacă funcționez cu cazanul – 1.100, dacă funcționez cu un grup – 2.200 de tone”,a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Chiar și în condițiile actuale, conducerea CEH susține că nu există probleme în ceea ce privește funcționarea termocentralelor. În timp ce Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu probleme și în ceea ce privește asigurarea stocurilor de cărbune necesare funcționării termocentralelor. La Paroșeni se merge cu CAF-ul.

 

 

 

Articolul precedentComplexul Energetic Hunedoara vrea garanții pentru furnizarea termoficării
Articolul următorLa ISU Hunedoara, în 2018, alarma s-a dat cam de vreo 56 de ori pe zi