Autoritățile locale din municipiul Vulcan caută să mențină în stare bună de funcționare sistemul de iluminat public. Astfel, Primăria municipiului Vulcan a achiziționat materiale necesare pentru buna funcționare a iluminatului public, valoarea acestora fiind de 11.940 lei.

O firmă din județul Dâmbovița va furniza materialele. La începutul acestui an, Consiliul Local al municipiului Vulcan a aprobat nota conceptuală aferentă investiției “Iluminat Eficient în Municipiul Vulcan”.

“Majoritatea surselelor folosite actual pentru iluminatul public sunt uzate moral (surse cu vapori de mercur), au o durată de viaţă scurtă, un consum de energie electrică ridicat şi nu îndeplinesc condiţiile prevăzute prin standardele în vigoare. Reproiectarea sistemelor de iluminat conduce la reducerea consumului de energie electrică, sporind astfel confortul vizual şi în acelaşi timp se estimează o creştere a eficienţei energetice cu 30% – 70%”, arată edilii vulcăneni.

De asemenea se urmăreşte ca în următoarea perioadă să se realizeze: continuarea înlocuirii sistemului clasic de alimentare cu energie electrică a iluminatului public, cu panouri fotovoltaice, pornind de la investițiile deja realizate în acest sens pe bulevardul Mihai Viteazu și campanii de informarea a cetăţenilor cu privire la necesitatea înlocuirii lămpilor incandescente cu lămpi eficiente energetic.

 

Articolul precedentTranziția Văii Jiului spre decarbonificare
Articolul următorInvenţia a doi deveni -bicicleta solară, premiată la SAB 2018