Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani beneficiază de iluminat modern. Unitatea de învățământ este beneficiara unui program denumit „Energie în școlile copilăriei”, derulat de compania E.ON România.

Datorită proiectului, peste 10.000 de elevi şi profesori din 10 şcoli din județele Timiș, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistrița Năsăud, Maramureș, Bacău, Iași, Botoșani și Vaslui beneficiază, în noul an şcolar, de condiţii de studiu mai bune. Proiectul din acest an a însemnat achiziţia şi montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat şi a 15.000 tuburi led, efortul investiţional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

“Îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a lecţiilor pentru copii într-o manieră sustenabilă, ajutând şi la o reducere a consumului destinat iluminatului spaţiilor de studiu dar şi a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului în care ne dorim să ne implicăm în domeniul educaţiei, şi nu numai. Sperăm că astfel vom contribui la creşterea performanţelor şcolare şi la transformarea sălilor de curs în locuri mult mai prietenoase”, a declarat Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON România.

Untatea școlară din Valea Jiului este inclusă și anul acesta în proiectul Enegie în școlile copilăriei, alături de alte 14 unități de învățământ din întreaga țară.

 

Articolul precedentDrumarii susțin că sunt pregătiți pentru venirea zăpezii
Articolul următorProiect: Stații pentru încărcarea mașinilor electrice, la Deva