Județul Hunedoara a fost reprezentat la cea mai mare conferință internațională care a avut loc în Columbia. În America Latină a avut loc cea de IX-a Conferință a Organismului Internațional de Salvare Minieră – IMRB, manifestare științifică la care a participat o delegație a INCD INSEMEX Petroșani formată din  directorul tehnic dr. ing. Daniel Pupăzan și condusă de directorul general dr. ing. George Artur Găman, care reprezintă INSEMEX și România în calitate de membru fondator și ocupă un loc în Comitetul Director al acestei entități.

Sub sloganul “Împreună, salvăm vieți”, 500 de participanți din 26 de țări s-au întrunit, obiectivul principal al Conferinței fiind dezbaterea problemelor emergente în ceea ce privește activitatea de salvare minieră, metodele de intervenție ale salvatorilor minieri, precum și instruirea personalului din unitățile miniere. Conferința s-a desfășurat în Bogota. Pe parcursul evenimentului au avut loc vizite la Stația de Salvare si Securitate Minieră din Ubate, la Uniminas Casablanca Tunel, precum și vizită tehnică la SENA National Mining Center.

La întâlnirea reprezentanților din fiecare țară, au fost discutate subiecte legate de evenimentele de interes comun petrecute în ultimii doi ani, precum și planificarea locațiilor unde se vor desfășura următoarele conferințe, respectiv Australia în 2021 și Africa de Sud in 2023. Lucrările științifice prezentate în cadrul Conferinței au abordat teme precum intervențiile în situații de urgență, managementul operațiilor de salvare minieră, tehnologii în salvare minieră, psihologia în urgențele miniere.

În cadrul workshop-ului “O echipă unită în salvare de vieți”, desfășurat pe data de 8 Septembrie 2019, s-au dezbătut teme precum sustenabilitatea Organismului Internațional de Salvare Minieră, site web și comunicare, structura executivă a Organismului Internațional de Salvare Minieră, membri și asociați ai Organismului Internațional de Salvare Minieră, precum și despre Competiția Internațională de Salvare Minieră – IMRC.

De asemenea, au fost prezentate ultimele noutăți în domeniul echipamentelor de protecție a respirației prezentate de companiile DEZEGA si DRAEGER, aceasta din urma prezentând ultima inovație în materie de echipament de protecție a respirației cu circuit inchis, BG Pro Air.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani a participat cu lucrarea “Managementul activitatilor de interventie si salvare la unitățile miniere din Romania” prezentată de directoril general Dr. ing. George Artur Găman în cadrul sesiunii tematice “Salvare minieră și Operațiuni Manageriale de Sistem”.

 

Articolul precedentRechizite pentru elevii nevoiași, din donații
Articolul următorTamponare cu mașina poliției pe un bulevard din Hunedoara