Cea de-a doua etapă de vaccinare începe vineri. Este destinată populației din categoriile de risc, dar și persoanelor de peste 65 de ani. La nivelul județului Hunedoara sunt, la acest moment, aproape 6000 de hunedoreni care doresc să se vaccineze. Vorbim doar despre angajați în instituțiile care se încadrează în cea de-a doua etapă de vaccinare.

Primii hunedoreni care vor fi vaccinați vineri vor fi cei din instituțiile care se încadrează în etapa a doua a vaccinării.  În acest sens, DSP Hunedoara a realizat deja o cartografiere a celor care vor să se vaccineze.

Sunt, potrivit datelor, 5974 de doritori. În etapa a doua de vaccinare se pot vaccina persoane din învățământ, din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale sau autorității judecătorești, poștași și servicii de curierat, sau din domeniul salubrității și al mass-media.

Persoanele peste 65 de ani sau cele din grupele de risc se pot programa la vaccinare începând de vineri. Conform metodologiei, au la dispoziție trei metode. Fie prin intermediul medicului de familie, fie individual pe platforma destinată vaccinării, fie prin call center.

Sursa: Realitatea de Hunedoara