Sportivul hunedorean Avram Iancu a parcurs deja, înot, o distanţă de mai bine de 26 de kilometri, în periplul său în apele Mării Negre. El a început aventura pe data de 1 septembrie. Numai în prima zi a înotat, doar în slip şi cu cască pe cap, fără costum de neopren, 12 kilometri.

A fost prima zi! Una grea! Au fost 12 kilometri foarte munciți. Nu pot trage concluzii. Am luat doar învățăminte!”, a scris Avram Iancu, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare, acolo unde îşi ţine la curent susţinătorii cu evoluţia sa.

Alţi 14 kilometri i-a străbătut în ziua următoare, la capătul unui efort imens, ce s-a întins pe durata a şapte ore şi 15 minute de înot. El nu este singur, ci alături îi este Călin Ene, cu caiacul pe Marea Neagră. „Se spune că marea reprezintă nivelul zero. Asta în teorie! Că în practică, deși eram amândoi în mare, ne aflam la altitudini diferite: eu în fundul hulei iar Călin Ene la doi metri mai sus în vârful valului. Mulțumesc, Călin, pentru efort!”, a mai scris Avram Iancu.

Reamintim că, sportivul din Petroşani și-a propus să doboare un record mondial, înotând în Marea Neagră pe o distanță uriașă, de aproximativ 630 de kilometri, de la Sulina şi până la Istanbul, unde se estimează că va ajunge peste 45 de zile. Avram Iancu a pornit în această expediţie acvatică sâmbăta trecută, de la kilometru zero al Dunării, din Sulina. 

În vara lui 2016, înotătorul hunedorean a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii. Un an mai târziu, în 2017, întregul curs al Dunării, fără costum de neopren, ci doar în slip și cu cască pe cap.

Articolul precedentPetrila: Obiceiuri seculare valorificate într-un muzeu
Articolul următorSirenele antiaeriene vor suna, iar, miercuri. Populaţia este rugată să nu intre în panică