Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a transmis miercuri o adresă premierului Nicolae Ciucă prin care solicită ca furnizorii de energie electrică şi gaze să respecte prevederile unei legi prin care locuitorii zonei Munţilor Apuseni beneficiază de reducerea cu 50% a tarifelor pentru energie electrică şi gaze naturale.

„În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltarii economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, se regăsesc şi locuitori ai judeţului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad şi ai unui număr de 15 comune (Baia de Criş, Balşa, Baiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Certeju de Sus (parţial), Crişcior, Geoagiu (parţial), Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara)”, a notat, pe pagina sa de socializare, preşedintele CJ Hunedoara.

În acest context, preşedintele CJ Hunedoara a precizat că a trimis miercuri premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Energiei, Virgil Popescu, o adresă prin care aduce la cunoştinţa conducerii Executivului faptul că „furnizorul de energie ‘SC ENEL ENERGIE SA’ nu aplică prevederile legale în vigoare”.

„Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun, astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!”, a conchis Laurenţiu Nistor. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentUn bărbat care s-a abătut de la traseu, în Masivul Retezat, a fost găsit mort
Articolul următorMinistrul Agriculturii: „Nu există niciun colţişor în ţară unde să nu avem secetă pedologică”