Procesul de vaccinare din acest an, în județul Hunedoara, va acoperi ultimele trei zile ale lui 2020. Centrele de vaccinare vor fi deschise câte 12 ore în zilele de 29 și 30 decembrie și alte șase ore în data de 31.

Până duminică  în Hunedoara erau înscrise peste 1000 de persoane, toate din categoria personal medical.

”Organizarea acestei vaccinări trebuie să fie riguroasă, ca să fim și eficienți și operativi. Nu ne putem permite să riscăm nimic. Pe de o parte, fiecare persoană vaccinată trebuie să aibă siguranță unui proces optim, iar pe de altă parte nu ne permitem să irosim vaccin. Dintr-o doză pot fi vaccinate cinci persoane, planificările trebuie făcute în așa fel încât să nu se facă risipă. Interesul este ca toți cei care doresc să fie vaccinați, nu să aruncăm vaccin”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Potrivit sursei citate, într-o oră pot fi vaccinate cinci persoane. adică fix cât acoperă un flacon. La fiecare două ore de vaccinare trebuie efectuată o aerisire a încăperii de circa 10 minute. Ceea ce înseamnă, aproximativ 50 de persoane vaccinate pe fiecare cabinet de vaccinare.

Sursa: Realitatea de Hunedoara