Consiliul Judeţean Hunedoara a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat finalizarea evaluării cererilor de finanţare depuse în a doua sesiune a apelului ”Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale”.

“În urma evaluărilor au fost selectate pentru finanţare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cel mai mare punctaj. Între acestea se numără patru proiecte înscrise de către judeţul Hunedoara care vizează 10 localităţi”, a precizat CJ Hunedoara. 

Proiectele selectate pentru finanţare sunt:

Dezvoltare de reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale pentru autorităţile publice locale: Crişcior, Ilia şi Dobra”, (131.830.203,23 lei);

Dezvoltare de reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Brad”, (66.223.961,69 lei);

Dezvoltare de reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale în comunele Baru, Sântămăria Orlea şi Sălaşu De Sus”, (69.373.570,06);

Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale in comunele Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Ribiţa”, (104.443.694,53 lei).

“În cadrul unei întâlniri care a avut loc săptămâna trecută la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, directorul Direcţiei de Monitorizare din cadrul Direcţiei Generale Programe Europene Infrastructură Mare, Andrei Chivu, a atras atenţia că fondurile alocate prin acest program trebuie utilizate până la 31 decembrie 2023”, a mai precizat sursa citată.

Consiliul Judeţean Hunedoara a precizat că, în cadrul Programului “Anghel Saligny”, sunt prevăzute obiective de investiţii pentru reţele de distribuţie de gaze naturale, unde vor putea fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM.

Sursa: Realitatea de Hunedoara