Horia Mihail revine la Deva în cadrul turneului extraordinar „Pianul călător”. Recitalul va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 19:00, în Sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal” din municipiu.

Anul acesta, turneul ”Pianul călător” se află la a IX-a ediție și se desfășoară în perioada 11 aprilie – 13 mai, în 14 orașe din România. Horia Mihail va susține 15 recitaluri oferind publicului o incursiune în clasicismul vienez: Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonata “Appassionata” nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven.

”Pianul călător” a pornit de la o poveste descoperită în cărțile de istoria muzicii – povestea turneului lui Franz Liszt, din 1846-1847, prin ceea ce avea să devină mai târziu România. Începând din anul 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de orașe din țară însoțit de pianul călător. În prezent, pianele călătoare puse la dispoziție de Radio România sunt încredințate comunităților din Tulcea, Caracal, Deva, Alba-Iulia și Roman.

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 25 de lei și pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

 

Articolul precedentProgramul comun dintre Petroșani și Varpalota continuă și anul acesta
Articolul următorCheltuielile unui spital, aproape la limita dezastrului