“Hai la școală! O șansă pentru viitor” se numește proiectul educațional derulat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Primăria municipiului Vulcan. Peste 200 de personae și 800 de elevi vulcăneni fac parte din grupul țintă. Este vorba de persoanele vulnerabile.

Este vorba despre un proiect educațional și totodată social, aflat în perioada de implementare până în 2021.

Obiectivul general constă în dezvoltarea unui program integrat de educație pentru diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii/ abandon școlar în județul Hunedoara, prin măsuri preventive adresate unui număr de 800 de copii/elevi aflați în situație de risc de părăsire timpurie a școlii, metode și instrumente de educație corectivă de tip a doua șansă pentru 200 de persoane (care au părăsit timpuriu școala), îmbunătățirea competențelor a 260 resurse umane/ persoane care desfășoară activități educative adresate grupurilor cu risc educațional și prin creșterea nivelului de informare/ conștientizare/ implicare a comunității locale în ceea ce privește reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Una din acțiunile cuprinse în proiect s-a derulat la Vulcan și face referire la dezvoltarea unui parteneriat între școli, autorități publice, angajatori locali și reprezentanți ai societății civile cu scopul asigurării sustenabilității din perspectiva instituțională, financiară și a responsabilității sociale.

 

Articolul precedent„Aqualand” Deva se redeschide sâmbătă
Articolul următorSpitalul municipal Lupeni – linie de gardă la domiciliu