O nouă grădiniță va fi realizată la Lupeni. Luni s-a dat startul lucrărilor pentru construcția unei noi instituții educaționale, mai exact despre o modernă grădiniță pentru copii, care-i va deservi în principal pe copiii din cartierul Viitorului.

”Ne dorim condiţii cât mai bune pentru copii din municipiul Lupeni. În acest scop am reușit să accesăm bani europeni iar acum sunt în măsură să-i informez pe cetățeni că din această săptămână  au început lucrările la noua grădiniță din Cartierul Viitorului. Noul edificiu educațional, care va fi construit va fi unul asemănător cu grădiniţa de pe strada Parângului, vom avea patru clase în care vor lua primul contact cu sistemul public de educație sute de copii din municipiul nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Primarul Lucian Resmeriță precizează că lucrările de construcție a noii grădinițe trebuie finalizate, potrivit angajamentelor asumate de constructor în contractul semnat cu administrația de la Lupeni, în termen de 12 luni. Primarul Lupeniului precizează de asemenea că fondurile prin care este finanțată această investiție provin din bani europeni și sunt asigurate de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE. În județul Hunedoara, doar 7 localități au reușit să intre pe lista de priorități în construcția de grădințe pe acest program, care este implementat de Ministerul Educației Naționale.

 

Articolul precedent42 de mineri de la Societatea de Închideri, plimbați la Complexul Energetic Hunedoara
Articolul următorEuropenii vin cu exemple despre cum se face tranziția de la minerit spre alte activități