Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, din județul Hunedoara, administrat de Universitatea din București, a fost reprezentat, pentru prima dată, la cel mai important eveniment de turism din lume. Este vorba despre Târgul Internațional de Turism -ITB, de la Berlin, derulat în perioada 6 -10 martie, în Germania.

Reprezentanții Geoparcului Dinozaurilor “Țara Hațegului” au avut șansa să-și prezinte propria ofertă de geoturism și geoprodusele realizate împreună cu partenerii din cadrul proiectului Interreg Danube GeoTour”. Vizitatorii prezenți la stand au putut afla informații despre casele și dinostopurile realizate pe teritoriul Geoparcului, despre Destinația de Ecoturism Țara Hațegului – Retezat, iar cei interesați au avut ocazia să deguste câteva dintre produsele locale realizate de partenerii Geoparcului – Asociația Femeilor din Sântămăria Orlea și Asociația Drag de Hațeg.

Sursa foto: Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”

Pe tot parcursul târgului, reprezentanții geoparcurilor au susținut demonstrații, prezentări de produse, programe și proiecte specifice geoparcurilor, o conferință de presă și mai ales întâlniri cu experți internaționali, tur-operatori, politicieni, profesori și studenți din întreaga lume. ”Pentru mine, participarea la ITB a fost o foarte bună oportunitate de a prezenta rezultatele parteneriatului dintre Universitatea din București și comunitățile din Țara Hațegului, de a crea noi legături cu experți, tur-operatori, profesori și studenți din întreaga lume. De asemenea, a fost dovada că geoparcul nostru este un membru puternic în marea familie a geoparcurilor. Concluzia este una singură – dacă nu participi la ITB, nu exiști în lumea turismului global”, a afirmat Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, prezent la ITB Berlin.

La rândul său, Nickolas Zouros, președintele Rețelei Globale a Geoparcurilor, a declarat că, geoparcurile nu sunt doar o etichetă, ele obțin rezultate reale în ceea ce privește creșterea economică, ocuparea forței de muncă și coeziune socială prin dezvoltarea geoturismului. “Rezultatele obținute de geoparcuri sunt importante nu doar pentru administratorii lor, ci și pentru localnici, pentru comunitățile locale care trăiesc în aceste teritorii și pentru care conservarea și protejarea patrimoniului natural și cultural nu reprezintă o barieră, ci un instrument de dezvoltare locală”, consideră Nickolas Zouros, prezent la evenimentul de deschidere al târgului.

Târgul Internațional de Turism de la Berlin a fost și o bună ocazie de prezentare a broșurii și a filmului ”Discover the Danube GeoTour”, de promovare a geoparcurilor din Regiunea Dunării și de afirmare a parteneriatului la nivel regional și internațional.

Articolul precedentHunedorean reținut, la Suceava, după ce a fost prins că avea portbagajul mașinii „burdușit” cu țigări de contrabandă
Articolul următorAngajată de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Hunedoara, reținută pentru luare de mită