Comisarii de la Garda de Mediu anunță ample acțiuni de verificare a modului în care cei doi operatori de salubritate, care acționează pe raza județului Hunedoara, își desfășoară activitatea.

Reprezentanții instituției spun că s-au autosesizat ca „urmare a numeroaselor articole apărute în presa locală, în ultima perioada”. “Garda Națională de Mediu s-a autosesizat și, începând din data de 28 ianuarie 2019, a demarat o amplă acțiune de verificare a modului în care cei doi operatori desemnați, Brai Cata SRL și Supercom SA, desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor municipale pe raza județului Hunedoara. Aceste verificări sunt efectuate de către echipe de comisari din cadrul Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu, reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județ și reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitare – Deșeuri”, au anunțat, astăzi, reprezentații Gărzii de Mediu- Comisariatul Județean Hunedoara.

Comisarii de la Garda de Mediu spun că, în prima fază, se vor stabili măsurile de remediere a neconformităților constatate urmând ca, ulterior, în situația în care acestea nu se vor realiza, să fie aplicate amenzi, conform prevederilor legale în domeniu. „Pentru o bună desfasurare a procedurii de colectare și transport a deșeurilor, conform contractelor incheiate, la această activitate trebuie sa participe, în egală măsură, atât cei doi operatori desemnați (Brai Cata SRL și Supercom SA) cât și reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale din județ și reprezentanți ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare – Deseuri, care au obligația de a lua imediat măsuri, ori de câte ori apar disfuncționalități în derularea contractelor”, mai arată, în același comunicat, cei de la Gara de Mediu -Comisariatul Județean Hunedoara.

Sursa foto: Poliția Deșeurilor/Facebook

Articolul precedentMandat de executare a pedepsei pus în aplicare de polițiștii din Simeria
Articolul următorDoi sportivi și o sanie care bagă zâzanie. Conflict între Avram Iancu și Levente Polgar