Planuri pentru reamenjarea Galeriei de Artă „Forma”, din centrul municipiului Deva. Spațiul expozițional va fi transformat într-o sală multifuncțională.

În ședința extraordinată de astăzi, 16 octombrie, a Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu expozițional la Galeriile de Artă Forma Deva”.

„Ne dorim un spațiu expozițional care să se ridice la standardele secolului XXI, însă nu ne vom limita doar la organizarea de expoziții. Va fi o sală multifuncțională care va putea găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme și piese de teatru. Sala va dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil și alte 100 de locuri pe scaune. Va fi amenajată și o bibliotecă unde se vor regăsi albume de artă, monografii sau biografii”, a declarat Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Reconfigurarea spațiilor galeriei se va realiza astfel încât acestea să întrunească standardele specifice spațiilor expoziționale contemporane, care au ca și caracteristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca și efect creșterea duratei de funcționare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum și o deschidere crescută către public.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, suprafața vizată de reconfigurare are 332,84 mp, iar durata de realizare a investiției este de patru luni. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1,1 milioane de lei (cu TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul județului Hunedoara.

 

Articolul precedentFOTO: Se asfaltează DN 7A
Articolul următorTrei hunedoreni, reținuți. Au furat țigări și băuturi alcoolice dintr-un magazin de lângă Brad