Gala „Merito”| Profesorul hunedorean Mircea Nistor, premiat de preşedintele Klaus Iohannis

Emeritul profesor hunedorean Mircea Nistor a fost premiat de şeful statului, alături de alţi 11 dascăli din învăţământul preuniversitar, în cadrul Galei „Merito”. Evenimentul s-a desfăşurat, ieri, la Bucureşti, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Pe scena Galei “Merito” ediţia a IV-a, au urcat 12 cadre didactice, 10 profesori, un educator şi un director, care predau în învăţământul preuniversitar şi care au performanţe diverse precum: reuşesc să păstreze copiii la şcoală în mediul rural, îşi învaţă elevii robotică, predau fizica prin „magie” sau au elevi olimpici naţional şi internaţional. Printre ei s-a aflat şi Mircea Nistor, profesor la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi mentorul echipei de robotică „RobotX”, formată din elevi ai acestei unităţi de învăţământ, care au reușit să facă numele României cunoscut dincolo de Ocean, până în Mexic.

 

Mircea Nistor, alături de ceilalţi 11 profesori, premiaţi în cadrul Galei „Merito”, au fost selectaţi din peste 400 de recomandări, venite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara. Procesul de selecţie a durat aproape un an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders (RBL). În cadrul galei, dascălilor li s-a recunoscut public şi material performanţele, primind aprecierea binemeritată.

Reamintim că, la competiţia globală de informatică, de anul trecut, din Mexic, liceenii hunedoreni, îndrumaţi de profesorul Mircea Nistor, au reuşit o performanță extraordinară și o premieră pentru țara noastră. Ei s-au întors acasă cu cinci importante medalii din aur, una dintre ele fiind acordată pentru robotul pe care l-au inventat.

Profesorul Mircea Nistor este cetăţean de onoare al judeţului şi al municipiului Hunedoara.

Articolul precedentAZI: Bursa locurilor de muncă în şase localităţi ale judeţului. Se oferă job-uri în construcţii
Articolul următorMinistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, o nouă vizită în judeţul Hunedoara