Incendiu de proporții în zona Ohaba-Ponor. Se intervine și cu un elicopter. Zeci de pompieri și pădurari, susținuți de un elicopter, intervin pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifestă pe aproximativ 20 de ha de litiera de pădure de foioase și conifere fiind activ în 5 focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detașamentul Petroșani, Garda Baru și 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic.

Eforturile de stingere, îngreunate de condiții meteo nefavorabile caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al I.G. Av adaptat pentru intervenția la incendii. Pana la ora 12 elicopterul a desfășurat 3 transporturi de apă. Operațiunea complexă de stingere urmărește realizarea unei fâșii de delimitare a arderii pentru ca aceasta sa nu se dezvolte în alte parcele de pin.

Arderea a fost observată în cursul zilei de ieri. În primă instanță au intervenit 24 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și 12 lucrători silvici. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenție fiind obligate să parcurgă pe teren accidentat aproximativ 4 km.

 

Articolul precedentVIDEO| Polițiștii hunedoreni au deschis dosar penal „in rem” în cazul fetiței dispărute. Căutările continuă
Articolul următorCursuri de limba engleză pentru bunici