Acțiune de educație ecologică, organizată de comisarii de la Garda de Mediu Hunedoara, la care au participat copii, din clase primare, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Elevii au fost învățați să selecteze deșeurile pe categorii și să le depună în recipenții speciali colorați diferit (albastru pentru hârtie/carton, verde pentru sticlă și galben pentru metal și plastic) în vederea realizării unei mai eficiente reciclări. Apoi au fost împărțiți în patru grupuri și fiecare grup a realizat cate cinci materiale publicitare de promovare a unei acțiuni de protejare a Pământului. S-a realizat o construcție cu ajutorul corpurilor elevilor care să sugereze starea planetei în prezent, iar la final au promis ca vor respecta noile reguli dobândite semnând simbolic cu amprenta degetului afișul de prezentare a acțiunii care a simbolizat planeta Pământ.

Manifestarea a avut loc cu scopul de a marca „Ziua Pământului”, celebrată, în fiecare an, pe data de 22 aprilie, fiind organizată ca urmare a parteneriatului educațional Respect Natura” încheiat între unitatea de învățământ și Garda Națională de Mediu.

Comisarii de la Garda de Mediu spun că vor continua acțiunile de educație ecologică cu elevi din județul Hunedoara în scopul conștientizării problemelor mediului înconjurător.

Articolul precedentIncendiu într-o scară de bloc din Deva. Un copil de trei ani și o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorA „arat” cu autoturismul gospodăria unui vulcănean