Florin Oancea, primarul municipiului Deva, a mers, astăzi, să vadă dacă devenii sunt mulțumiți de noul serviciu de transport public local din oraș. A fost prima zi în care cele șapte autobuze Mercedes Benz Conecto, închiriate de la societatea de transport public a municipalității din Timișoara, au fost scoase pe traseele obișnuite din oraș.

Însoțit de presa locală, edilul șef al urbei a intrat în rolul de călător și a „dat o tură” de oraș cu unul dintre autobuzele aduse, aseară, de la Timișoara. El le-a cerut părerea devenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun din oraș, dacă sunt mulțumiți de noile autobuze.

Transport public local – 6 septembrie 2018

Deva are, începând de astăzi, transport public local civilizat, la nivelul unui oraș european.Și acesta este doar un prim pas pentru progresul pe care ni-l dorim pentru deveni. Acum am avut de rezolvat o situație de criză și am rezolvat-o. Dar nu ne oprim aici. Este în derulare un proiect pe fonduri europene, care vizează mobilitatea urbană, în valoare estimată de 18 – 20 milioane euro și care va asigura devenilor confortul unui transport local la standarde de ultimă oră.

Publicată de Primăria Municipiului Deva pe Joi, 6 Septembrie 2018

În primul rând, am fost curios să văd cum se circulă cu noile autobuze. Diferența calitativă este clară. Este o situație pe care nu ne-am dorit-o, dar a trebuit să o gestionăm. Luni, în conferința de presă am spus că voi găsi soluții și, iată că, astăzi, joi, devenii au transport public local pe toate traseele, dar la o cu totul altă calitate. Acest lucru și-au dorit devenii, același lucru îmi doresc și eu. Orele se respectă. Vom încerca să reducem timpii de așteptare, să creăm și alte trasee, în funcție de solicitările cetățenilor (…) Șoferii sunt îmbrăcați la costum, cravată și în cămașă. Azi noapte, am avut cu ei prima operativă. Au obligația să fie civilizați. Nu se mai ascultă manele, doar un post de radio local, pentru că așa este normal. Cred că cetățenii sunt mulțumiți”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Circa 30.000 de lei, achitați, lunar, către societatea de transport local din Timișoara

Transportul public local a fost reluat, în Deva, abia astăzi, 6 septembrie, după cinci zile timp în care a fost sistat total. De sâmbătă, 1 septembrie, și până în această dimineață, niciun autobuz sau microbuz de călători nu a mai circulat prin oraș. Fostul operator care asigura acest serviciu pe raza municipiului a refuzat să le mai scoată din garaje pe motiv că administrația locală îi datorează bani. Între timp, consilierii local au votat încetarea contractului de concesiune încheiat cu acesta, fiindcă nu și-ar fi respectat obligațiile contractuale. Municipalitatea a luat decizia să închirieze, în regim de urgență, de la Societatea de Transportul Public Local a Primăriei Timișoara șapte autobuze. Acestea au fost aduse, aseară târziu, la Deva, transportul public în comun din oraș revenind la normal din această dimineață, de la ora 05:30. Pentru închirierea autobuzelor, administrația locală din Deva plătește societății de transport local din Timișoara suma de aproximativ 30.000 de lei, costul fiind de 0,70 de bani/kilometru.

Articolul precedentFestival internațional la Petroșani
Articolul următorAninoasa: Teren de sport de jumătate de milion de lei