Tragedie, în această dimineaţă, pe Drumul Naţional (DN) 7, în localitatea hunedoreană Tătărăşti. Un autocar plin cu oameni care se întorceau de la muncă, din Spania, s-a răsturnat într-un şanţ, pe marginea şoselei. O femeie a decedat şi alte 32 au fost rănite, potrivit primelor informaţii. La nivelul judeţului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Accidentul s-a produs puţin înainte de ora 05:00. Autocarul, plin cu oameni, circula dinspre Arad către Deva şi, se pare că, se întorcea din Spania. În autocar erau 70 de pasageri şi doi şoferi. Mai multe echipaje de salvare au fost mobilizate la faţa locului. Autorităţile au declanşat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale. Salvatorii au intervenit cu două mașini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, şapte ambulanţe SMURD și trei ambulanţe SAJ. Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenției a fost amplasat un punct medical avansat.

 

Un prim bilanţ arată că o persoană a murit, iar alte 32 au suferit leziuni. Răniţii au fost transportaţi la spitalele din Ilia, Deva, Orăştie şi Hunedoara.

Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor evenimentului. Accidentul s-a produs posibil pe fondul oboselii urmând a se verifica diagrama pentru stabilirea timpilor de conducere.

DN 7 a fost blocat mai bine de două ore, pentru intervenție.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Articolul precedentSalarii majorate pentru o parte dintre angajaţii Primăriei Deva
Articolul următorAccident cu 7 victime pe DN 7