Peste 40 de copii, din zona defavorizată Cuț -Ghelari, au avut parte de câteva ore de maximă bucurie, alături de personaje de poveste în timpul unui spectacol organizat special pentru ei.

Intitulat Primăvara copilăriei”, spectacolul a fost susținut de trupa de actori „Hocus Pocus Trulala” și a inclus muzică, dans, concursuri de îndemânare, joacă, dar și un spectacol cu păpuși ventriloc.

„Suntem foarte bucuroși să fim, pentru prima dată, la Ghelari. În Hunedoara am mai avut evenimente, însă la Ghelari, nu. Copiii au fost foarte receptivi, în ciuda faptului că la eveniment au participat categorii de vârstă foarte diferite: de la grădiniță, până la tineri de 18 ani. Bucuria a fost și mai mare, pentru că am descoperit aici o splendidă zonă montană, la fel ca și la noi, la Sibiu, de unde venim„, a spus Teodora Voineagu, actriță și una dintre reprezentantele trupei „Hocus Pocus Trulala”.

Copiii au cântat, au dansat cu jucăriile de pluș și cu mascotele trupei de actori, dar au urmărit și teatrul de păpuși, bucurându-se de primăvară în cel mai frumos mod posibil. „A fost minunat astăzi! Dansul și… Iepurașul și cu… Câinele mi-au plăcut cel mai mult! Tomi și cu Motoraș! Mi-a mai plăcut de Baba și Găina, Moșul și Cocoșul și păpușile care vorbeau! Nu am mai fost niciodată la așa un spectacol! Vreau să mai vin, dacă mai vin păpuși la noi în sat„, a zis, la finalul evenimentului, una dintre fetițele participante, Mirela Cofinu, în vârstă de 10 ani.

Micuţii participanţi la spectacol sunt beneficiari ai Centrului de resurse comunitare pentru prevenirea abuzului, neglijării și exploatării copilului, în cadrul proiectului „Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru„, al cărui scop este acela de a schimba statutul de zonă marginalizată a cartierului Cuț, din comuna Ghelari. «Primăvara copilăriei»” a fost un eveniment susținut de Rotary Club „Iancu de Hunedoara”.

Articolul precedentPeste 300 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la drumul spre Herculane
Articolul următorCopii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi, de Florii, la „Zoo” Hunedoara