Acţiune inedită la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara. Vizitatorii care au trecut, ieri, pragul spectaculosului monument medieval au putut să vadă şi să admire o parte dintre roboţii realizaţi de echipa de aur „RobotX” şi de elevi din Deva şi Petroşani.

Intitulată „Medieval Robotics Day”, manifestarea a impresionat audienţa. Vizitatorii castelului din Hunedoara au rămas plăcut surprinşi când au văzut creaţiile tinerilor. Alături de ei au fost şi profesorii lor coordonari.

„Am avut parte de o zi extraordinară la „Medieval Robotics Day”! Timp de câteva ore, sufrageria Bethlen de la Castelul Corvinilor a fost animată de echipele BRD First Tech Challenge România din județul Hunedoara. Vizitatorii au putut să vadă roboții noștrii și să cunoască membrii echipelor, dar și munca depusă de aceștia. De asemenea, întâlnirea a fost pentru echipe o ocazie de a schimba păreri și sfaturi despre noul sezon și de a testa roboții pentru viitoarele competiții. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment”, au spus tinerii de la „RobotX” Hunedoara, care au prezentat şi robotul cu care au câştigat cinci medalii din aur la Campionatul Mondial de Robotică din Mexic.

Sursa foto: Muzeul Castelul Corvinilor/RobotX Hunedoara
Articolul precedentPlanuri și proiecte pentru localnicii dintr-un cartier mărginaș al municipiului Vulcan
Articolul următorPeste o sută de copii din judeţul Hunedoara, victime ale violenţei în familie (cazuri confirmate)