Celebrul deal „al liliecilor” de la Şoimuş le dă, în continuare, bătăi de cap constructorilor autostrăzii A1 Lugoj -Deva. O nouă alunecare de teren s-a produs acolo.

 

Cu toate că, lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva este aproape gata, apar, în continuare, probleme pe versantul de la Şoimuş. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Infrastructură” terenul a luat-o din nou la vale pe dealul respectiv. „Constructorul (UMB) a finalizat în mare măsură cei aproximativ 22 de kilometri ai tronsonului, stadiul fizic fiind în jur de 95 la sută. Punctul nevralgic rămâne celebrul deal „al liliecilor”, acolo unde se avansează la terasamentele din pământ armat, taluzări și la lucrările hidrotehnice. Din păcate, faimosul versant dă bătăi de cap în continuare. În weekend a avut loc o nouă alunecare”, spun cei de la „Pro Infrastructură”, organizaţie care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România.

În opinia acestora, va fi nevoie de întreținere atentă și constantă a sistemului de scurgere a apelor pluviale și a plaselor de protecție mult timp după inaugurarea probabilă din această toamnă.

Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură” cer responsabilitate maximă atât din partea antreprenorului general, cât și a oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a implementa soluțiile tehnice optime care se impun și măsuri de siguranță suplimentare în vederea deschiderii traficului în 2019. În plus, aceştia solicită o analiză obiectivă a riscurilor de alunecări și căderi de pietre de pe versant și monitorizarea nonstop a zonei astfel încât șoferii să circule în deplină siguranță.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”
Articolul precedentFOTO: A fost nevoie de 25 de ani pentru dezafectarea unei căi ferate nefolosite
Articolul următorFOTO-VIDEO| Incendiu de vegetație uscată care amenința pădurea și gospodăriile din Cozia