Un monument al naturii este batjocorit de nepăsarea unor muncitori. Mare parte a trunchiului copacului cu lalele de la Iscroni – Aninoasa este sub zăpadă. Muncitorii au împins zăpada pe trunchiul copacului, copac ce a fost declarat monument al naturii. Custodele copacului, Viorel Pascu se declară dezamăgit, însă speră că va beneficia de sprijin pentru punerea în siguranță a copacului care este emblematic pentru zonă.

“Frate cu mineritul Văii Jiului și „înfiat” de Asociația PRO Aninoasa, copacul cu lalele din Iscroni (Aninoasa), reprezintă tradiția culturală a acestei Văi. Oameni fără respect față de tradiție, cultură, istorie, l-au sufocat cu zăpadă, iar un panou de informare cultural-turistic a fost vandalizat. Am pregătit proiectul „Valea Jiului, păstrarea valorilor tradiționale prin turism-cultural” prin care solicităm fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Hunedoara, cu care să realizăm împrejmuirea și să organizăm amenajarea unei „oaze” cultural-turistice”, spune Viorel Pascu, custodele copacului cu lalele.

În imediata vecinătate a copacului cu lalele există și un depozit de materiale de construcții. și această clădire a intrat, de-a lungul timpului, în vizorul custodelui pomului-monument al naturii.

Articolul precedentSTATISTICI| Mai multe căsătorii, mai puține decese, la Deva
Articolul următorTermocentrala Mintia ar putea fi preluată de Consiliul Județean Hunedoara