Lucrările de realizare a drumului care duce spre stațiunea montană Parâng evoluează într-un ritm alert. Oficialii județului Hunedoara au făcut o inspecție în teren, alături de dirigintele de șantier, directorul tehnic și de reprezentanții firmei care execută lucrările la DJ 709 F Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Potrivit oficialilor județeni, în perioada imediat următoare, constructorul va turna și primul strat de asfalt. În plus, în munte se vor realiza și tuneluri prin care drumul va subtraversa pârtia de schi. Drumul va duce până în fața unităților de cazare de la cota 1700 de metri.

 „Am primit asigurări că, în curând, va începe și turnarea asfaltului, așa cum tot în această toamnă, vor fi instalate și cele două tunele de 15 metri, prin care drumul va subtraversa pârtia de schi din Parâng, fapt care va fi apreciat atât de cei care vor urca la munte în această iarnă, cât mai ales de schiorii care vor alege aceste pârtii în sezonul de iarnă din acest an”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Lucrările la drumul județean spre Parâng sunt finanțate din fonduri guvernamentale și costă peste 17 milioane de lei. Stațiunea din Valea Jiului este una dintre puținele din țară unde iarna se poate ajunge doar cu telescaunul sau cu o mașină cu tracțiune integrală.

 

 

Articolul precedentRectorul unei prestigioase universități din Austria, Doctor Honoris Causa al Universității Petroșani
Articolul următorRazie la Hunedoara: peste 140 de persoane, legitimate. Ce au găsit polițiștii?