Voluntarii hunedoreni s-au mobilizat exemplat, ieri, de „Ziua Marii Curățenii” și au strâns un număr impresionat de deșeuri menajere aruncate la voia întâmplării în mai multe areale naturale ale județului. Rezultatul muncii lor au fost sute de saci plini cu gunoaie, PET-uri, cartoane sau ambalaje, toate culese de prin spațiile verzi.

În județul Hunedoara, campania „Let‘s do it, România” a avut aproape 5.000 de participanți. Copii, tineri, vârstnici, cărora li s-au alăturat angajați ai instituțiilor, dar și persoane publice, dar și preoți, cu toții și-au unit forțele, pentru a strânge gunoaiele care sufocă natura. Voluntarii au rămas uimiți când au văzut cât de multe deșeuri pot arunca semenii lor.

Potrivit coordonatorului „Let`s Do It, Romania!” în județul Hunedoara, Diana Diniș, Deva a avut cei mai mulți voluntari, 1.525 la număr. Aici, și primarul a ieșit la curățenie prin oraș.

„A fost o mare bucurie pentru mine, ca primar, să particip alături de peste o mie de elevi și profesori de la școlile din oraș, de părinți și bunici, de angajați ai Primăriei Deva, de numeroși cetățeni ai orașului – organizați sau nu în ONG-uri sau asociații civice – la această acțiune, prin care arătăm că avem un scop comun: vrem un oraș curat, o țară curată, o lume curată! Le mulțumesc din suflet, tuturor, pentru implicare!”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Mobilizarea a fost mare și alte localitățile hunedorene. La final, tone de deșeuri au fost adunate. Numai la Deva s-au strâns aproape 29.000 de kilograme de gunoaie, adică aproape 30 de tone.

Campania „Let‘s do it!” este organizată în România încă din anul 2010.

Articolul precedentConcert extraordinar de muzică clasică susținut, la Deva, de Cvartetul „Furiant”
Articolul următorTrăiesc la limita sărăciei