De o întâlnire mai puțin obișnuită a avut parte un grup de turiști care a mers în Retezat. În timpul drumeției lor prin acest colț de rai al județului Hunedoara, au avut surpriza să dea, aproape nas în nas, cu un lup singuratic.

Lupul a fost surprins în apropiere de Vârful Stănuleții Mari, din Retezatul Mic, și fotografiat de Marius Munteanu, unul dintre membrii grupului. „A fost o mare surpriză și pentru noi!”, a spus acesta.

Foto credit: Marius Munteanu/Facebook

Situat pe teritoriul județului Hunedoara, Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţionala a Padurilor – Romsilva. “Mamiferele determinate până în prezent în Parcul Naţional Retezat în număr de 55 de specii reprezintă peste 23% din mamiferele terestre ale Europei ceea ce arată încă o dată diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: lupul Canis lupus, ursul Ursus arctos şi râsul Lynx lynx”, a transmis administrația Parcului Național Retezat, care l-a felicitat pe fotograf pentru imaginile spectaculoase, realizate în timpul întâlnirii cu lupul singuratic.

Articolul precedentCărbunele, esențial pentru Sistemul Energetic Național
Articolul următorFOTO| Apel umanitar pentru familiile rămase pe drumuri în urma incendiului de la Geoagiu. Imagini cu dezastrul lăsat de flăcări