Pompierii, paramedicii, salvamontiștii, pădurarii, jandarmii, voluntarii Asociaţiei CST, radioamatorii, voluntarii offroaderi, militarii MApN și piloţii IGAv, coordonaţi din Punctul Operativ Avansat, au avut o zi plină de acţiune.

Cei aproape 250 de salvatori, prezenţi în baza de operaţii de la Lunca Cernii de Jos, judeţul Hunedoara, au fost implicaţi, astăzi, în şapte simulări complexe. Majoritatea au fost misiuni de salvare a unor victime ale accidentelor rutiere, ale traseelor montane sau căutarea cu echipaje canine a persoanelor pierdute sau izolate în munte.

Elicopterele IGAv și ale Armatei au fost intens solicitate, de-a lungul întregii zile, atât pentru evacuarea victimelor din locuri greu accesibile cât și pentru transportul pompierilor la site-urile unde au izbucnit incendiile simulate.

Scenariul a prevăzut şi extinderea arderii în zona Gura Bordului, într-o zonă inaccesibilă acţiunii terestre. În acest context, comandantul intervenţie a solicitat elicopter pentru recunoaştere şi acţiune de stingere cu dispozitivul „Bambi Bucket”.

Sursa foto: ISU Hunedoara
Articolul precedentBiciclist ucis pe trecerea de pietoni, la Orăştie
Articolul următorImagini dureroase pentru iubitorii de animale, la Orăştie. „Nişte ticăloşi fără suflet!”