Salvatorii speologi din Hunedoara, Bihor, Arad și Cluj, precum și din Polonia și Suedia, au participat la un exercițiu național desfășurat în peștera Șura Mare, situată în interiorul Parcului Natural Grădiștea Muncelului -Cioclovina.

 

În cadrul exercițiului, salvatorii speologi au simulat evacuarea unei persoane cu hipotermie, aflată în incapacitate de mișcare, de pe o galerie inundată.

Dificultățile evacuării, ce a durat opt ore, au constat atât în temperatura scăzută a apei, cât și pasajele verticale de pe galerie, ce au necesitat echiparea cu corzi a acestor obstacole. Omogenizarea salvatorilor speologi cu tehnicile specifice de intervenție în mediul speleal, precum și prezentarea noilor tehnici și echipamente, au constituit un alt scop al acestui exercițiu ce, credem noi, a fost un real succes. Mulțumim, pe această cale, tuturor celor implicați, salvatori speologi și cadre medicale de la SMURD Bihor, pentru disponibilitatea de a participa la acest exercițiu și pentru efortul depus”, au transmis reprezentanții Salvaspeo România.

Credit foto: C. Ciubotarescu
Articolul precedentUn hunedorean care și-a agresat soția a ajuns în arest, fiind reținut de polițiști
Articolul următorHunedoara, pregătită pentru venirea iernii. Stoc asigurat pentru deszăpezirea străzilor