Câteva zeci de locuitori ai municipiului Orăștie s-au adunat, astăzi, în fața sediului Prefecturii Hunedoara din Deva, unde au protestat față de mirosul de dejecții porcine care le-a învăluit orașul. Cu măști chirurgicale pe fețe și cu pancarte pe care scria „Stop, mirosului!” sau „Vrem sprijin reciproc, nu miros de porc!”, oamenii au protestat pașnic.

Participanții la protestul au venit, cu microbuze sau mașinile personale de la Orăștie până la Deva, special pentru această manifestație. Prin gestul lor, ei au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la problema mirosului îngrozitor pe care trebuie să îl suporte.

Cetățenii reclamă că nu își pot aerisi casele din pricina izului de bălegar care se simte în aer. „Este înfiorător ce se întâmplă! Am venit pentru că ne dorim stoparea acestui fenomen!”, a declarat una dintre participantele la protest.

Sperăm să se rezolve ceva, că altfel nu am fi venit până aici. Zi de zi, se simte mirosul insuportabil în tot orașul”, a spus un alt bărbat care s-a alăturat cetățenilor la protest.

Oamenii au protestat și în fața Gărzii de Mediu Hunedoara din Deva. La protest au fost prezenți și primarul municipiului Orăștiei, Ovidiu Laurențiu Bălan, și cel al comunei Mărtinești, Adinel Botescu. „Precizez că, nu este implicată Primăria Orăștie în mod direct, ci doar sprijină acest demers cetățenesc. Vorbim despre o acțiune civică la care participăm și noi, în calitate de persoane fizice, încercând să tragem un semnal de alarmă astfel încât autoritățile să își facă treaba„, a declarat primarul Orăștiei, Ovidiu Laurențiu Bălan.

Localnicii spun că vor continua protestele până când se va lua o măsură astfel încât în oraș să nu se mai simtă mirosul îngrozitor, generat de dejecțiile porcine.

Articolul precedentFOTO| Pietonala din Hunedoara are bănci cu… încărcare solară
Articolul următorNoi măsuri împotriva extinderii pestei porcine africane