Părinții care ajung cu copiii la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva trebuie să îți păzească micuții de… gândaci. O dovedește imaginile surprinse de o mămică, internată cu băiețelul ei, în această unitate sanitară. Revoltată, tânăra a fotografiat insectele într-unul din saloanele în care a stat și a făcut publice imaginile astfel încât să vadă cât mai multă lume condițiile în care sunt tratați mici pacienți.

 

Mămica a povestit, cu oroare și amărăciune, experiența îngrozitoare de care a avut parte pe perioada cât a fost internată la „Pediatria” din Deva. Din spusele sale, într-una din seri, după ce copilașul ei a adormit, a văzut „musafirul nepoftit” în salon. „M-am speriat îngrozitor și am ridicat brusc copilul din pat, așteptând să se dea jos să pot omorî gândacul. Copilul s-a speriat și a început să plângă. În ultima poză este o altă goangă la fel de scârboasă. Ea se afla gata moartă în primul salon unde am stat când ne-am internat în spital. Bineînțeles că încă este și acum acolo, deși eu sunt în salonul de lângă. Deci, vă imaginați ce curățenie se face în acest spital. Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm”, a spus tânăra mămică.

E focar de infecții spitalul ăla!”

Fotografiile realizate de tânăra mămică îți întorc la propriu stomacul pe dos. La vederea acestora, mai multă lume s-a arătat indignată, reclamând condițiile insalubre din această secție a spitalului din Deva. Prin urmare, este posibil ca acest caz să nu fie singular.

De altfel, „Pediatriei” din Deva „îi merge buhul” pentru condițiile proaste în care sunt tratați micuții. Cel puțin acest lucru reiese din mărturiile altora părinți care au ajuns acolo cu copiii lor. „Nu se face curățenie! E focar de infecție în spitalul ăla! Zici că mergi cu copilul să îl faci bine și când colo dai de goange și alte boli”, a scris, pe Facebook, o altă mămică.

Eu am cerut externarea când, în salon, m-au invadat cam cinci goange (…) Le-am pus într-un șervețel și am coborât la doamna doctor și i-am explicat situația (…) Jalnic, nu au mai făcut nimic!”, a spus o altă mămică.

Replica managerului spitalului

Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva a reacționat, la scurt timp de la apariția fotografiilor în mediul online. Adina Ileana Pera – Ștefănie și-a exprimat punctul de vedere prin intermediul unui comunicat de presă, transmis de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Prezentăm, în rândurile de mai jos, comunicatul integral:

Atenție sporită pentru Spitalul Județean. „Pediatria” – pe primul plan!

Referitor la informațiile și imaginile apărute în spațiul public marți, 2 aprilie 2019, care vizează Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, pentru o cât mai completă informare a opiniei publice, reprezentanții unității sanitare fac următoarele precizări:

La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, activitatea de dezinsecție se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni și se execută retușuri ori de câte ori este nevoie și la sesizarea din partea secțiilor. „În data de 29 martie 2019, operatorul cu care s-a încheiat contractul de dezinsecție a efectuat un retuș. Substanța utilizată este avizată de Ministerul Sănătății și are o remanență cuprinsă între 3 și 10 zile, așadar ne aflăm în perioada în care aceasta produce efecte”, au declarat reprezentanții SJU Deva. De asemenea, potrivit sursei citate, lucrările de dezinsecție pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni. „În legătură cu activitatea de curățenie, la nivelul fiecărei secții există un grafic și norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate și, dacă informațiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”, a declarat managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie. Lucrările de intervenții de urgență la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva s-au desfășurat în două etape și au constat în cea mai mare parte în reparații la acoperiș și înlocuirea ferestrelor. Așadar, nu s-au executat lucrări în sensul înlocuirii instalațiilor de apă/canal, electrice sau de renovări ale saloanelor. „După cum se cunoaște, clădirea în care își desfășoară activitatea Secția de Pediatrie nu a beneficiat de lucrări de reabilitare capitală pentru că secția va funcționa din acest an în corpul principal al spitalului. Noua locație va deveni funcțională la începutul trimestrului IV al acestui an și va oferi servicii medicale în condiții moderne pentru pacienți și însoțitori”, a mai informat managerul SJU. Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei (lucrări de supraetajare)”.

„Pediatria” din Deva a mai fost implicată într-un scandal și în urmă cu aproximativ doi ani, când un tătic a filmat un șobolan ce mișuna în curtea unității sanitare.

Articolul precedentO elevă din Deva a îmbrăcat uniforma de jandarm pentru o zi
Articolul următorPrețuri mai mici pentru transportul în comun din Valea Jiului