Astăzi, la Hunedoara, se desfășoară primul concurs demonstrativ de robotică, organizat de echipa „RobotX”, de la Colegiul „Traian Lalescu” din municipiu, medaliată cu aur la ultima competiţie mondială de robotică desfăşurată în Mexic.

Sursa foto: RobotX Hunedoara

La acest concurs participă opt echipe, de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara, respectiv Decebal Tech, Cyber Warriors 2.0 (ambele de la Colegiul Național „Decebal”, Deva), LYNX ( Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”), Alpha Bit (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), Wafy (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Petrila), NRG Robotics (Colegiul Tehnic „Dragomir Hurmuzescu”), RobotX HD și RobotY (ambele de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara).

În cadrul evenimentului, echipele au prilejul să îşi testeze roboţii. „Sperăm că toate echipele se vor simți bine la Hunedoara și meciurile care vor avea loc se vor desfășura în spiritul „gracious professionalism”. Mult succes tuturor competitorilor!”, au declarat tinerii de la „RobotX” Hunedoara.

Articolul precedentInvestiții pentru creșterea numărului de turiști care aleg stațiunea Geoagiu Băi
Articolul următorPetroșani: Bazinul de înot generează pierderi, cinematograful e pe zero