100 de ani s-au scurs de la înființarea Clubului Jiul Petroșani. Au fost manifestări importante la Petroșani. Au fost premiați sportivii care au fost legitimați la Clubul Jiul, au fost meciuri demonstrative, dar s-a atribuit și denumirea de Petre Libardi stadionului din Petroșani.

“Este un moment încărcat de emoție și cu o conotație foarte importantă pentru fotbalul din Petroșani, pentru Clubul Jiul dar și pentru Petroșani în general. Sunt 100 de ani de la momentul în care a luat ființă la Petroșani Jiul. Anul trecut am sărbătorit Centenarul României iar în acest an sărbătorim Centenarul Jiului dar și al Petroșaniului și mulumesc tuturor celor care de-a lungul timpului v-ați adus contribuția și ați făcut prin munca dumneavoastră din acest club un simbol al Petroșaniului și al României. Nu știu dacă există în România orașe, mult mai mari, care să aibă o istorie atât de mare cum are Jiul”,  a ținut să precizeze Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Nume mari ale sportului românesc au fost la Petroșani, unde Primăria și Consiliul Local i-au premiat pe toți cei care au fost legitimați la Clubul Jiul.

Printre cei care s-au aflat în capitala Văii Jiului a fost Mihai Stoichiță, fost jucător al echipei de fotbal Jiul Petroșani și actualmente antrenor și și președinte al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal.

“Nu știu dacă eu merit să mă aflu aici în fața dumneavoastră pentru că în sală sunt fotbaliști mult mai buni decât mine dar fac parte din istoria acestui oraș, club și societate civilă și a fost o plăcere să îmi petrec cei mai frumoși ani aici împreună cu colegii mei. A fost o formă de viață pe care am primit-o aici la Petroșani care m-a ajutat în viață și mai departe noi am dat un exemplu copiilor care au venit după noi și care au muncit să ajungă sus. Aș dori să mai trăiesc să apuc din funcția pe care o am să pot înmâna acest trofeu de campion al României unui jiuluist. Aici sunt oameni cu care mă mândresc că îi cunosc și că au fost colegii mei. Petre Libardi a fost un exemplu de om de sport, de societate tuturor celor care au fost aici și merită acest omagiu ca stadionul să-i poarte numele. Din partea Federației Române de Fotbal pentru dumneavoastră, domnule primar, și pentru Clubul Jiul Petroșani vă înmânez o plachetă pe care Federația Română de Fotbal felicită Clubul de fotbal Petroșani pentru performanțele din cei 100 de ani de activitate în care a contribuit la dezvoltarea fotbalului românesc”,  a spus Mihai Stoichiță.

 

Dacă odinioară, echipa de fotbal Jiul Petroșani a câștigat Cupa României, acum la Petroșani aceste vremuri au apus. Nu mai există o echipă de fotbal.

 

Articolul precedentDevenii de pe zeci de străzi au rămas fără apă la robinete. Motivul: o avarie
Articolul următorAu înfruntat vremea și munții pentru o competiție sportivă