Elevi din toate școlile din municipiul Hunedoara s-au „îmbrăcat”, astăzi, în coperți de carte și au pornit, de la unitățile lor de învățământ, pe străzile din oraș. Ei au oprit trecătorii, întrebându-i despre ultimele volume citite.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Marșul Cărții”, cum este intitulată acțiunea, se organizează de 11 ani, la Hunedoara și are un singur scop: acela de a promova lectura. Manifestarea este foarte îndrăgită de elevi care participă, an de an, în număr mare. În drumul lor spre Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din localitate -punctul de sosire al marșului, copii au oprit hunedorenii întâlniți în cale intervievându-i despre cărțile citite și modul în care poate fi promovată lectura. Printre cei interogați s-a aflat și primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, pe care elevii l-au vizitat în biroul său de la primărie.

În Sala Albastră de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, toți elevii care au participat la acțiune au dus câte o carte în care au lăsat un mesaj (anonim) următorului proprietar, iar la plecare și-au ales o carte dintre cele aduse de colegii lor.

Evenimentul, aflat la cea de-a unsprezecea ediție, este organizat de către Cercul metodic al profesorilor de limba și literatura română, zona Hunedoara, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Biblioteca Municipală și Primăria municipiului Hunedoara și are ca scop promovarea lecturii.

Articolul precedentControale printre comercianții din piața agroalimentară de pe strada I.L. Caragiale din Deva
Articolul următorOperatorul de salubritate din Hunedoara, amendat, din nou, pentru că nu a ridicat gunoiul de pe raza municipiului