Constantin Brînzoi, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Aurul din Brad-Secția Aeromodelism, a devenit campion mondial în cadrul unei competiții organizată în California, Statele Unite ale Americii. Sportivul a adus la Brad trofeul și medalia, pe care le-a câștigat dincolo de ocean.

 

„Împreună cu Adrian Maxim, președintele Secției de Aeromodelism, și Valentin Verdeș, președintele Clubului Sportiv Aurul Brad, l-am felicitat, în numele administrației publice locale și a întregii comunități brădene, pe Constantin Brînzoi, primul nostru campion mondial. Trofeul câștigat în cadrul competiției mondiale este transmisibil, acesta fiind confecționat în anul 1950 și încă de atunci se montează pe soclul acestuia plăcuțe inscripționate cu numele câștigătorilor, țara de proveniență și locul unde s-a desfășurat competiția. Începând din anul 2019, pe acest trofeu va fi inscripționat și numele Constantin Brînzoi-România. Aeromodeliștii de la „Aurul Brad” au obținut, de-a lungul timpului, numeroase trofee la competițiile interne și internaționale, iar acest ultim trofeu obținut încununează munca depusă de tinerii brădeni în cadrul acestei secții sportive”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Constantin Brînzoi a fost transferat la „Aurul Brad” în urmă cu opt ani, de la Clubul Sportul Studențesc, iar în prezent locuiește în Cluj -Napoca. El este legitimat și activează, în continuare, în cadrul Clubului Aurul Brad, fiind selectat în lotul național de aeromodelism al României.

Articolul precedentÎncepe Festivalul Naţional de Muzică Pop ,,Stelele Cetăţii” Deva
Articolul următorIncendiu la Universitatea din Petroșani.