Jandarmii hunedoreni, de la Postul Montan Costești, au noi camarazi. Este vorba despre Bia și Lucila, doi cai ce pot fi întâlniți și admirați în misiunile zilnice ale jandarmilor, pe cărările fostei capitale a statului dac, la Sarmizegetusa Regia.

Bia și Lucila, caii de serviciu și-au început misiunea alături de conductorii lor, după un stagiu de pregătire la o unitate cu tradiție în Jandarmeria Călare. Prezenţa acestora în zona cetăţilor dacice aduce un plus de eficienţă misiunilor încredinţate, având posibilitatea de a interveni şi în zone unde accesul este greoi sau nu se poate realiza cu alte mijloace de transport.

„Pentru colegii noștri, întâlnirea cu Bia și Lucila este o desăvârșire a sentimentelor față de animale, ținând cont de faptul că aceștia au și acasă cai. Conexiunea între caii de serviciu și conductorii lor se îmbunătățește prin grija pe care aceștia din urmă le-o poartă zilnic”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Articolul precedentBummm… pe Dealul Paiului din Deva! Mai multe proiectile, grenade, bombe și o ghiulea de tun, aruncate în aer de pirotehniști
Articolul următorO hidrocentrală din județul Hunedoara a fost inaugurată de Hidroelectrica