Accident îngrozitor, miercuri seară, pe autostrada A1 Lugoj -Deva. Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, în urma impactului violent dintre un autotren, o dubiţă şi o platformă auto. Se pare că, cele două victime se aflau pe banda de urgenţă şi încercau să repare unul dintre autovehiculele implicate în coliziune, când au fost izbiţi în plin de TIR.

 

Cei doi bărbaţi care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident aveau 35 de ani, respectiv 41 de ani, şi erau ambii din judeţul Buzău. La volanul autotrenului se afla un bărbat de 28 de ani, din judeţul Arad, care nu a fost rănit în urma impactului.

Din primele cercetări, se pare că, un conducător de autotren, care circula pe banda 1, a acroşat două autovehicule oprite pe banda de urgenţă unde conducătorii auto încercau să remedieze o problemă la una dintre maşini. Cei doi conducătorii auto au fost loviţi de autotren şi şi-au pierdut viaţa. Una dintre maşinile oprite pe banda de urgenţă transporta, pe platformă, alte autoturisme”, a declarat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

La locul tragediei au ajuns şi pompierii care au acţionat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în zona producerii accidentului. „Pompierii Secţiei Ilia, specializaţi în salvare-descarcerare şi prim -ajutor, au acţionat pe autostradă, pe sensul Ilia-Deva, la accidentul în care doi şoferi şi-au pierdut viaţa pe loc, fiind izbiţi de un autotren. Cei doi bărbaţi se aflau în afara unei camionete cu rulotă remorcată şi a unei dubiţe cu trailer pentru efectuarea unor reparaţii la unul dintre vehicule”, a declarat, la rândul său, maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Accident mortal pe autostrada A1 în zona Ilia – video

Publicată de ISU Hunedoara pe Miercuri, 18 septembrie 2019

Martori oculari ar fi povestit că maşina autoplatformă ar fi staţionat pe banda de urgenţă, iar dubiţa cu rulotă ar fi fost oprită pe prima bandă. Fiind curbă şi vizibilitate redusă din cauza panourilor fonoabsorbante de pe autostradă, şoferul autotrenului nu ar fi observat dubiţa staţionată şi a intrat în plin în ea.

Din cauza accidentului, traficul a fost deviat pe DN 7, pe durata cercetărilor şi a intervenţiei la faţa locului.

Articolul precedentFOTO| „Săptămâna Europeană a Mobilității”. Distracţie şi mişcare, în paşi de zumba, la Hunedoara
Articolul următorMii de deveni cu datorii la bugetul local ar putea fi scutiţi de plata penalităţilor