Fostul administrator al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia continuă revolta împotriva unor importanți lideri PSD din judeţ

Vladimir Brilinsky, fostul administrator al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, a ales să protesteze în stradă, timp de 10 zile, pe fondul unor nemulţumiri legate de modul cum este condusă activitatea Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice și împotriva unor importanți lideri PSD din judeţul Hunedoara.

Brilinsky protestează, pentru a treia zi consecutiv, în faţa Palatului Administrativ din Deva, clădire în care se află și sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, afişând o pancartă pe care a scris „Vasilescu -Demisia!, Nistor -Ruşine!, Intotero-no like!”. În acest fel, el face referire la Sorin Vasilescu (membru PSD)- vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al PSD Hunedoara, şi deputatul PSD, Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni.

Fostul administrator al sitului arheologic cere, în primul rând, demisia vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, pe care îl acuză de „incoerenţă politică și incompetenţă profesională în ceea ce priveşte actul de coordonare a Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice”, serviciu aflat în subordinea CJ Hunedoara. Vladimir Brilinsky este nemulțumit și de activitatea deputatului Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, despre care spune că nu cunoaște realitatea de la Sarmizegetusa Regia. Ministrului Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, îi reproșează, printre altele, că, în calitate de deputat, nu s-a implicat în salvarea cetăților dacice din Munții Orăștiei, în pofida faptului că face parte din Comisia parlamentară UNESCO.

„Mi-am dat demisia ca să pot lupta liber!”

Prin gestul său, Vladimir Brilinsky spune că vrea să tragă un semnal de alarmă nu doar asupra situației dureroase în care se află situl Sarmizegetusa Regia, ci și celelalte cetăți dacice din Munții Orăștiei. El afirmă că a ales să recurgă la acest gest pe fondul unui cumul de nemulțumiri care, de altfel, l-au și determinat să își dea demisia din postul pe care l-a ocupat. „Am renunţat la un loc de muncă decent. Am renunţat la viaţa mea, până la urmă, 25 de ani în Sarmizegetusa Regia (…) Aşa nu se mai putea. Nu mi-am dat demisia ca să plec în altă parte, să găsesc un job mai bun. Mi-am dat demisia ca să pot lupta liber! Demersul meu se va duce până la capăt, până la protestul suprem. Eu nu mă opresc!”, a declarat Vladimir Brilinsky, care a anunțat că va protesta 10 zile la rând, timp de o oră, în fața Palatului Administrativ din Deva.

Articolul precedentDemisie la vârful serviciului care administrează Cetatea Devei. Directorul a renunțat la funcție
Articolul următorHunedoreancă înșelată prin intermediul unui site de vânzări on-line