Un detaşament de militari din Forţele Aeriene şi Forţele Terestre participă, cu mijloace tehnice din dotare, la „ForFirEx 2019”, exerciţiul combinat de conducere cu forţe şi mijloace în teren, ce se desfășoară, în aceste zile, în județele Hunedoara și Caraș-Severin.

„Exerciţiul, condus de IGSU, se va desfăşura în perioada 23 – 27 septembrie, în zonele Cinciş – Cerna/Hunedoara, Oţelu Roşu – Ruşcova şi Poiana Mărului/Caraş Severin, şi are ca obiectiv coordonarea activităţii structurilor de conducere şi intervenţiei integrate în cazul producerii unui incendiu în fondul forestier. La exerciţiu vor participa, alături de pompieri şi silvicultori şi 20 de militari, cu două mijloace tehnice (autocamioane) ale Forţelor Terestre Române, o aeronavă C-27 J Spartan şi două elicoptere pentru transportul materialelor şi pentru transportul victimelor din dotarea Forţelor Aeriene Române, precum şi personalul care încadrează Celula de răspuns în situaţii de urgenţă din cadrul MApN şi ofiţeri de legătură din cadrul punctelor operative avansate”, a informat Ministerul Apărării Naționale (MapN).

„ForFirEx 2019” se desfăşoară pe baza unui scenariu fictiv, fiind considerat cel mai amplu exercițiu de stingere a incendiilor din România. Startul exercițiului a fost dat.

Pe lângă forțe ale Ministerului Apărării Naționale, sunt implicate echipaje terestre și aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Sănătății, Ministerului Transporturilor, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției Silvice, Salvamont, asociațiilor specializate (cercetare aerospațială, 4×4, radioamatori, canine).

Articolul precedentMina Lonea începe închiderea
Articolul următorÎncepe imunizarea împotriva gripei