Foc la mina Lonea, concentrații de gaz depășite la mina Lupeni. Sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara.

Sindicaliștii de la Complexul Energetic Hunedoara s-au întâlnit cu prefectul județului Hunedoara.  Societatea energetic stă pe un butoi cu pulbere după decizia Tribunalului Hunedoara, care nu a admis intrarea în insolvență. Darius Cîmpean, președintele SIndicatului Muntele a declarat că există sprijin din partea prefectului.

“Avem sprijin din partea prefectului pentru a evita blocarea activității. Am ajuns ca zilierii să nu știm când se vor lua salariile. Avem sprijin din partea prefectului în ceea ce privește o mediere cu cei de la CFR Marfă, CFR Infrastructură, Transgaz și Romgaz (unii din principalii creditori ai CEH-n.r.) pentru a nu cere executarea silită a conturilor. Acest lucru ar duce la blocarea totală a activității”, a declarat Darius Cîmpean, președintele SIndicatului Muntele.

Blocarea activității la Complexul Energetic Hunedoara ar fi catastrofală. Există riscul unor aprinderi de metan, iar problemele sociale s-ar amplifica și ramifica pe toate palierele, fiind afectați chiar și cetățenii municipiului Deva.

“Oprirea totală a activității implică mai multe riscuri. La mina Lonea este un abataj cu foc, la Lupeni sunt concentrații de metan peste limita admisă, complexul mecanizat de la Livezeni nu poate sta mult pe loc, iar o blocare a activității i-ar lăsa pe abonații sistemului centralizat de termoficare din Deva fără agent termic”, a mai subliniat sursa citată.

Sindicaliștii vor avea discuții pe tema Complexului Energetic Hunedoara și la București.

 

Articolul precedentComplexul acvatic din Deva, închis pentru o zi
Articolul următorAproape o jumătate de milion de lei, bani de la Primăria Deva pentru spitalul judeţean