Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara, singurul din oraș, s-a închis. Începând de ieri, 07 noiembrie, s-a pus lacătul pe sala modernizată și inaugurată în urmă cu un an.

Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara a fost redeschis în vara lui 2018, după o pauză de aproape un deceniu. Sala, aflată înainte într-o clădire degradată -închisă prin 2009, a fost salvată de la paragină de câțiva investitori care au investit peste 100.000 de euro pentru modernizarea acesteia, echipând cinematograful cu tehnologie de ultimă generație astfel încât publicul cinefil din Hunedoara să se bucure de filme în format 3D. Însă, planurile, se pare că, s-au năruit, iar proiectul nu poate fi dus mai departe.

Imagine

Administratorii cinematografului au explicat, pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, motivul pentru care au fost nevoiți să ia această decizie grea. „Ne este greu să postăm acest anunţ, dar, din păcate, realitatea ne face să gândim cu „creierul” nu cu inima. Din păcate, cinematograful se va închide începând cu data de 7 noiembrie 2019. Am încercat să facem branşamentul de gaz pentru încălzirea centrală a cinematografului (anul trecut am avut centrală electrică cu nişte costuri uriaşe). Ne-ar fi trebuit autorizaţie de construcţie, dar, din păcate, acest cinematograf nu apare nicăieri pe CF, apare doar terenul, al statului român. Aşa că ne vedem „legaţi de mâini şi de picioare”, neputând să continuăm acest proiect. Am investit enorm într-o locaţie, cinematograful Flacăra – închis de 14 ani, pe care l-am redeschis în 2018. Se pare că locuitorii municipiului Hunedoara apreciază mai mult filmele de la Mall Deva (deşi preţurile noastre erau de 13 lei la filmele 2D şi de 16 lei la filmele 3D. Vă rog comparaţi preţurile de la Mall Deva). Este strigător la cer să ai filme de top în premieră sau avanpremieră, să ai echipamente de ultima generaţie (de exemplu Sonorizare 7.1, pe care nici Mall-urile nu o au) şi să ai 5-10 spectatori. Păcat de acest oraş, că are un potenţial enor, care din păcate nu este pus în evidenţă! Aşa, cu regret anunţăm că ne vom retrage, deşi am investit enorm, sperând din suflet că vom reda hunedorenilor bucuria de a păşi treaptă cu treaptă spre un oraş cultural şi istoric care merită pus ca şi punct de referinţă pe harta României”, au anunţat reprezentanţii Cinematografului „Flacăra” Hunedoara.

Articolul precedentPovestea apei, în imagini
Articolul următorSe dorește restaurarea cetății dacice Sarmizegetusa Regia cu fonduri norvegiene