Sezonul estival din stațiunea montană Straja a ajuns la final. Pe toată perioada verii în munte au fost sute de copii care au participat la diferitele tabere organizate de cei din stațiunea montană. Astfel, Straja se dovedește a fi o stațiune all-season. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni spune că încă mai este puțin de lucru, însă se declară mulțumit de ceea ce se întâmplă în munte.

“În sezonul de vară am avut destul de mulți turiști atfel încât să nu avem mai multe cheltuieli decât venituri. Pe timp de iarnă reușim să aducem profit și începe încet, încet ceea ce ne-am propus de la început în momentul în care am avut acea finanțare de la Guvernul României pentru a dezvolta stațiunea Straja, adică tunuri de apă, drum pe două benzi, am tras canalizarea iar acum împreună cu Consiliul Județean vom trage și apă potabilă. Încet această stațiune începe să aducă orașului bani pe care să-i folosim pentru municipiu”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Domeniul schiabil de la Straja se găsește pe versantul nordic al Munților Vâlcan, la 8 km de orașul Lupeni. Stațiunea Straja însumează momentan 26km de pârtie schiabili, împărțiți în 12 pârtii care pornesc de la altitudinea minimă de 750m până la altitudinea maximă de 1868m. Stațiunea turistică Straja a luat avânt odată cu încercarea reorientării zonei Văii Jiului de la activități industriale spre turism. S-a încercat prin realizarea mai multor domenii schiabile dezvoltarea activității turistice în zone dependente de activitatea de minerit. Deși Straja, era o zonă frecventată de turiști, abia în anul 2002 așezarea a fost declarată stațiune turistică. Dacă în anul 1970 în zonă erau doar 78 locuri de cazare, se estimează că azi sunt aproximativ 3700 locuri de cazare.

 

 

 

Articolul precedentFOTO: A sărit cu mașina de pe pod
Articolul următorFestival la cetatea medievală Mălăiești din Ţara Haţegului