Fetița de șapte ani, din municipiul Petroșani, care a dispărut în urmă cu o săptămână, a fost găsită, azi noapte. Aceasta se afla în incinta unui cămin dezafectat dintr-o altă localitate a Văii Jiului, în Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat în cimitir, de „Ziua Morților”, din fața blocului în care locuia, pentru a cere de pomană. Din primele informații, copila nu a pățit nimic, însă ea a fost transportată la spital pentru a i se evalua starea de sănătate.

Forțe impresionante au căutat-o pe micuța Delia. Fetița a fost găsită abia în cursul nopții trecute într-o clădire părăsită din Vulcan, oraș aflat la aproximativ 12 kilometri distanță de Petroșani. În cursul nopții, în urma activităților investigative și de căutare, polițiștii au găsit fetița de șapte ani, dispărută pe data de 1 noiembrie anul curent, din Petroșani. Aceasta se afla în incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat din fața blocului. Din primele informații, se pare că, fetița nu a fost victimizată în vreun fel. Aceasta a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării de sănătate”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii mai spun că, în acest caz, a fost sesizată autoritatea de protecție a copilului, pentru efectuarea unei anchete sociale. De asemenea, oamenii legii continuă cercetările în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal deschis, urmând a fi dispuse măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Reamintim că, fetița a dispărut în seara zile de 1 noiembrie. Polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția micuței abia patru zile mai târziu de tatăl copilei, ce locuiește la Timișoara. „La căutări, în localitățile Văii Jiului, au participat peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale. Fetița se afla în urmărire națională din data de 5 noiembrie 2018, după ce, cu o zi înainte, pe 4 noiembrie, dispariția acesteia a fost reclamată la Poliția Municipiului Petroșani, de tatăl acesteia, aflat în municipiul Timișoara”, a mai adăugat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pentru găsirea fetiței, polițiștii au fost sprijiniți cu informații de Biroul de Analiză a Informației Hunedoara.

Articolul precedentPiesă de teatru scrisă la Petroșani se joacă peste hotare
Articolul următorStrada Muzicanților din Orăștie, modernizată. Lucrările au început