Femeie păcălită să transfere 11.000 de euro în contul unui necunoscut. O femeie din Petrila a transferat peste 11.000 de euro în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi care a profitat de naivitatea acesteia. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

În data de 20.11.2018, s-a prezentat la sediul Poliţiei Orașului Petrila o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, care a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Femeia le-a relatat poliţiştilor că bărbatul – despre care crede că care ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria – i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni și el în România. Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franța, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 05.09.2018, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar.

Ulterior, bărbatul a mai solicitat, prin acelaşi serviciu de transfer bancar,  1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franța și 800 de euro pe numele altei femei, din Polonia, dar şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia. După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ținut legătura o perioadă pe rețeaua de socializare cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni  în România, după care nu a mai putut fi contactat, motiv pentru care persoana vătămată și-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat polițiștilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului (care se ridică la 11.400 de euro).

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Articolul precedentConsilier județean, lobby pentru drumul spre Straja
Articolul următorPercheziții în Hunedoara, într-un dosar de contrabandă cu țigări