Lucrările la amenajarea zonei pietonale din central istoric al municipiului Deva se derulează în ritm susținut, după cum spun reprezentanții administrației locale. Proiectul este implementat pe fonduri europene, conform gddhd.ro

Au fost finalizate o serie de lucrări, iar altele sunt în plină desfășurare. Constructorul a montat pavajul din porfir pe zona cu circulație auto ocazională (ambulanță, pompieri etc.). În central istoric au fost montate și dalele de andezit pe trotuare, au fost instalate bănci, coșuri de gunoi stradale.

A fost montată instalația de iluminat, iar cablurile aeriene au fost coborâte în subteran. Totodată, Operatorii de telefonie mobilă/internet/televiziune au demarat lucrările de coborâre a cablurilor aeriene în subteran a rețelelor de pe arealul proiectului.

În zona Casina-Minvest  s-a asfaltat și s-au amenajat locurile de parcare, fiind finalizat și sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic ,,Regina Maria”.

Accesul auto în zona pietonală va fi restricționat cu stâlpi,  și se lucrează la  instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă, prin piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto.

Constructorul lucrează la amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigare și la alte dotări din Centrul Istoric cuprinse în proiect.

Investiția pe fonduri europene are o valoare de aproape 4,7 milioane de euro.

Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, amenajarea de zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal și montarea de  mobilier urban. Proiectul prevede și un sistem de reducere a circulaţiei în zonă prin montarea de  piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto, dar și un sistem inteligent de parcare.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Nu avem nevoie de un conflict interetnic. Azi avem nevoie de stabilitate și unitate
Articolul următorCutremur de peste 5 grade pe scara Richter, în Vrancea – Seismul s-a resimțit în toată țara