Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Vulcan, a ajuns în comă la spital, după ce a fost tâlhărit pe o stradă din localitate. Bărbatul se întorcea acasă, împreună cu un amic al său, în momentul în care un tânăr i-a furat, dintr-un buzunar, portmoneul cu bani și cartea de identitate. 

 Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Preparației, din localitate, o persoană i-a sustras unui bărbat bunuri din buzunar, după care a fugit. Poliţiştii, sosiţi în cel mai scurt timp la faţa locului, au stabilit, în urma cercetărilor, că părţii vătămate, un bărbat în vârstă de 67 de ani, care se afla în stare de ebrietate, i-a fost sustras din buzunar un portofel în care acesta avea o sumă de bani și cartea de identitate. „Victima a încercat să îl oprească pe cel care i-a sustras portofelul, însă acesta s-a smucit pentru a-și asigura scăparea, context în care victima a căzut şi   s-a lovit la cap, suferind leziuni care i-au pus în pericol viața”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar șef Bogdan Nițu.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență Petroșani de către un echipaj de specialitate, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma activităților investigative, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara, au identificat prezumtivul autor al infracţiunii de tâlhărie calificată.

Autorul faptei, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Vulcan, a fost reținut de către oamenii legii pentru 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva. Tânărul urmează să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive. „În acest caz, ancheta a fost îngreunată de faptul că victima nu a putut furniza informaţii anchetatorilor, aflându-se, în prezent, în stare de comă, iar prietenul care se afla cu partea vătămată în momentul comiterii faptei era, şi acesta, în stare avansată de ebrietate”, a mai menționat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Sursa: Realitatea de Hunedoara