Poliţiştii sunt pe urmele unui individ care a sustras din locuinţa unei femei, din municipiul Hunedoara, 30.000 lei, sub pretextul unor „verificări” ale instalaţiei electrice. De asemenea, oamenii legii fac cercetări într-un caz cu un mod de operare asemănător, în care o hunedoreancă a fost înşelată de un fals reprezentant al societăţii de distribuție a apei.

Prima dată, polițiștii au fost sesizați de o pensionară, în vârstă de 69 de ani. Femeia a reclamat faptul că i-a fost sustrasă o sumă mare de bani din casă. Aceasta a povestit că, un bărbat necunoscut s-a prezentat la ușa locuinței sale, pretinzând că este reprezentant al societăţii furnizoare de servicii de electricitate și că trebuie să facă „verificări” în locuință. După „verificările” efectuate chiar în prezenţa proprietarei, a doua zi, de dimineață, hunedoreanca a observat lipsa a 30.000 de lei (aflaţi într-un dulap), precum și a actului de identitate.

O altă femeie, tot din Hunedoara, le-a cerut ajutor polițiștilor, reclamând că, la locuința sa s-a prezentat un bărbat care s-a recomandat a fi „reprezentant” al societăţii de apă şi a afirmat că dorește să facă „verificări” la instalația de apă și canalizare. Pentru „verificare”, bărbatul respectiv a solicitat 189 de lei. Femeia i-a înmânat 200 de lei, moment în care acesta a părăsit în grabă locuința, fără a elibera vreo chitanță, dar lăsând un rest de 10 lei. Hunedoreanca și-a dat seama că a fost înșelată și a depus plângere penală, solicitând poliţiştilor identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Articolul precedentMiron Cozma candidează la alegerile prezidențiale
Articolul următorAvocatul Poporului acordă, din nou, audiențe în județul Hunedoara